Op deze webpagina kunt u aanvullende informatie vinden m.b.t. tot uw CAMWorks / Solidworks CAM postprocessor voor de SCM-Morbidelli 5 assige CNC machine.

1. Algemene machine informatie

Machine informatie:

Max. X travel: 3710 mm
Max. Y travel: 1620 mm
Max. Z travel: 250 mm
Max. Table load: 1500 kg
Spindel S max: 24000 omw/min
Motor vermogen; 15kW (20.5 hp)

2. Postprocessor informatie

Deze postprocessor biedt ondersteuning voor alle beschikbare bewerkingen van Solidworks CAM Professional (dus ook CAMWorks) en is gebaseerd op de SCM Maestro Scripting Language (MSL). Ook worden geïndexeerde bewerkingen op diverse werkvlakken ondersteund.

3. Machine instellingen

4. Nulpunt instelling

Het is belangrijk om voor deze machine om het nulpunt links-voor-onder in te stellen, zoals in de afbeelding staat weergegeven. Dit Fixture Coordinate System zorgt er namelijk ook voor dat de geïndexeerde werkvlakken op een correcte wijze automatisch worden berekend.

Voor elk werkvlak (Mill Part Setup) in de Operation Tree dienen de volgende instellingen te worden gebruikt. Normaal zullen deze instellingen automatisch worden gebruikt, indien vooraf het nulpunt juist is ingesteld.

5. Aandachtspunten bij programmering

Voor een juiste werking is het van belang dat we de onderstaande instellingen binnen CAMWorks / Solidworks CAM en de Maestro machine software op elkaar afstemmen.

5.1 Gereedschap nummering
Nummering van het gereedschap wordt op de volgende wijze gebruikt.
1 to 99 wordt gebruikt voor gereedschappen in de spindel.
Bijvoorbeeld gereedschap nummer 2 wordt binnen Maestro E002.
101 tot 1099 wordt toegepast voor gereedschappen in de boorunit.
Bijvoorbeeld gereedschap nummer 103 wordt binnen Maestro 003.

5.2 Voedingen en snijsnelheid
Zorg ervoor dat de voedingen en snijsnelheden die binnen CAMWorks / Solidworks CAM geprogrammeerd worden overeen komen en binnen de grenswaarden liggen welke in Maestro bij het gereedschap zijn bepaald.

6. Programma openen in Maestro

Na voltooiing van het programmeerwerk in CAMWorks / Solidworks CAM zal het programma aangemaakt moeten worden die we op de cnc machine willen uitvoeren. In dit geval zal het programma geopend moeten worden in de SCM Maestro software, zodat eventueel aanvullende machine functie geprogrammeerd kunnen worden of ingesteld worden, zoals bijvoorbeeld de positie bepaling van de programmeerbare cups.
Via de functie Import > Import script kan het MSL programma geïmporteerd worden.

Na het importeren van het programma moet het worden opgeslagen binnen de SCM Maestro software. Bij het opslaan van het bestand worden direct enkele controles gedaan m.b.t. de programmering, zoals gereedschapskeuze, voedingen, geprogrammeerde spindel toerental, etc.